ΟΜΑΔΑ

Περιβαλλοντική Ομάδα του  Επαλ ΘήραςΗ πεζοπορική ομάδα του Ε.Π.Α.Λ. Θήρας , γνωστοί και ως  «ατρόμητοι εξερευνητές των μονοπατιών της Σαντορίνης»  συναντιούνται κάθε Σάββατο στις 12:00 μ.μ., σε διάφορα σημεία της Σαντορίνης από όπου ξεκινούν πανέμορφα μονοπάτια του νησιού. Το νησί μας παρόλο το μικρό του μέγεθος , έχει πολλές και διαφορετικές διαδρομές που συνήθως καταλήγουν σε παραλίες ή σε κάποια από τα πολλά γραφικά εκκλησάκια που βρίσκονται διασκορπισμένα στο τοπίο της Σαντορίνης.

Κάθε Σάββατο λοιπόν ακόμη και με πολλά μποφόρ οι ατρόμητοι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα απολαμβάνουν την ομορφιά του τοπίου ,που μόνο όποιος  αποφασίσει να αφήσει το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι για λίγο και  να περπατήσει , μπορεί να ανακαλύψει.

Είμαστε μια πολύ δεμένη ομάδα με πάρα πολλούς μαθητές να είναι πρόθυμοι να διασχίσουν  φιδογυριστά μονοπάτια και να εξερευνήσουν την άγνωστη Σαντορίνη. Τους λέμε λοιπόν ένα μεγάλο μπράβο και ένα εξίσου μεγάλο ευχαριστώ που κάνουν την ομάδα αυτή τόσο ζωντανή ,διασκεδαστική και να μην ξεχνιόμαστε , ατρόμητη !!!!!!!

Ευχαριστούμε επίσης όλους τους καθηγητές του  ΕΠΑΛ θήρας καθώς και των άλλων σχολείων, αλλά  και τους φίλους  ,που μας συνοδεύουν  στις εξορμήσεις μας   και μας προσφέρουν  απίστευτη χαρά και φυσικά βοήθεια. Τέλος θαυμάζουμε απεριόριστα τους λιλιπούτειους εξερευνητές και το σκύλο τους , τον Κεραυνό που είναι και η μασκότ της ομάδας.

Θα ήταν όμως παράλειψη να μην αναφερθούμε στη συγκινητική προθυμία των κατοίκων της Σαντορίνης ,να μας εμπιστεύονται  τα κλειδιά από τις εκκλησίες ,και  έτσι να μας δίνουν τη δυνατότητα να θαυμάσουμε το εσωτερικό τους.

Ελπίζουμε οι περιηγήσεις αυτές να αποτελέσουν ένα μικρό έναυσμα , για μεταγενέστερες εξερευνήσεις σε θαυμαστά μέρη που δεν είναι πάντα γνωστά ή εύκολα προσβάσιμα .

Υπεύθυνοι Καθηγητές Περιβαλλοντικού Προγράμματος Ελευθερίου Κωνσταντία ,Μάντου Κατερίνα  και Δημήτρης Παπαναγιώτου. Σας παρουσιάζω τους    ατρόμητους εξερευνητές των μονοπατιών της Σαντορίνηςςςςςςςςςςςςςςςς